S heterogeno in kakovostno kandidatno listo trdno prepričani v uspeh

Kot državljan te države in hkrati član stranke Zares, ki je kljub strahotno nizkim udarcem in inkvizicijsskem umedijskemu linču še zbrala toliko moči in volje, da se je pretepena in pohabljena pobrala in pogumno podala na ta, za stranko zares nič kaj prijazen križev pot; ki ima torej navkljub vsemu temu, še vedno vizijo, zlasti pa voljo in željo po spremembah, po kolikor toliko normalni državi, ki bo gospodarsko uspešna, socialno pravična, človeško topla in prijazna, pa seveda strpna in razumevajoča do vseh, ki razmišljajo drugače in s svojo glavo; ki že živijo ali pa želijo živeti drugače in v nasprotju s tradicionalnimi vrednotami, če pri tem svojem načinu le ne posegajo v pravice drugih ali te njihove pravice ogrožajo se seveda pridružujem vsem dobrim željam po čim boljšem rezultatu stranke Zares na decembrskih volitvah.

Zato navkljub črnim napovedim večine agencij, ki Zaresu zadnje čase pripisujejo le 1 odstotno podporo slovenskega volilnega telesa, ne gre izgubiti upanja, da s svojimi kandidati ne bi (z)mogli priti v parlament. Kot opozicijska stranka seveda. Ki bo delovala konstruktivno in ne bo zlorabljala referendumov ali drugih institutov odločanja za lastno promocijo in v lastno korist in hkrati v škodo države oziroma njenih državljanov. Ki ne bo v predvolilni kampanji obljubljala državljanom, da bo znižala kazni za prometne prekrške, jim dajala kakšne druge odpustke in upe ali jih znavajala v greh.

Zato, da ne bom predlog, že vnaprej opozarjam Zaresove protagoniste, ki bodo v predvolilni kampanji nastopali v javnosti na sledeče: povejte svojim državljanom, da je energetski projekt TEŠ 6 zgrešen in tudi kdo ga je zagrešil, nikakor pa ne omenjjajte referenduma o zaustavitvi nadaljnje gradnje teša 6, ker je za ta referendum vlak že zdavnaj odpeljal.

Referendum o tako megalomanskem, pregrešno dragem in okoljsko spornem projektu bi morali tisti, ki so leto za letom instiitut referenduma uporabljali in zlorabljali za lastno promocijo, razpisati kar sami, saj so se tudi sami za ta projekt odločili, ve se, minister Vizjak v Janševi vladi je izdal energetsko dovoljenje, vodstvo TEŠ 6 pa je z Alstomom podpisalo poogodbo, ki jo je praktično nemogoče razveljaviti oziroma jo ustaviti brez škodljivih finančnih posledic za državo Slovenijo. Med drugim tudi po zaslugi Zagožnovega nepoznavanja jezika, v katerem je bila pogodba napisana

Referendum za ali proti nadaljnji gradnji TEŠ-a 6 pa je treba odmisliti tudi zaradi Lahovnikove javne izjave: blok 6 se bo gradil, pa naj stane kolikor hoče!

No, takrat je bil Lahovnik minister za gospodarstvo in tudi (še) član stranke Zares. Tega ne smemo pozabiti. In očetje tega najbolj transparentnega projekta, poleg nakupa Patrij seveda, ki so mojstri sprenevedanja in pripisovanja svojih grehov drugim, bodo znali to kajpak spretno izkoristiti v svoj prid.

Res je, gospod Lahovnik, tudi zaradi Teša 6 bo prihodnjo vlado zelo bolela glava. Mislim, da še najbolj ravno zaradi Teš-a 6. Prihodnje generacije pa bo glava bolela tudi zaradi onesnaženega zraka, ki ga bodo prisiljene dihati, še posebej pa zaradi cene elekktrike, ki jo bo proizvajal TEŠ.

Zares škoda, gospod Lahovnik, da vas ne bo zraven.

Končno pa se z nadaljevanjem projekta izgradnje Teša 6 (upam, da ne vsaj za vsako ceno!) strinjajo oziroma mu ne nasprotuje noben predsednik od treh favoriziranih političnih strank (JJ, GV, ZJ), katerih troboj bomo danes zvečer po salomonski uredniški odločitvi (nacionalne ali javne?) RTV hiše gledali v Pogledih, namesto mnogoboja prav vseh strank, ki se imajo vendar pravico pred slovenskim ovčestvom enakovredno in v fer pleju pomeriti med seboj.

Žal bo med tistimi, ki se zavzemajo za nadaljevanje gradnje Teša 6 (za vsako ceno?), tudi Pozitivna Slovenija ZJ, kar me še posebej žalosti.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja