Teniška zveza Slovenije – Državno prvenstvo do 16 let

Prva nosilca sta prišla čisto do konca – osvojitve naslova državnega prvaka

Rogaška, 11.1.2005

Aljaž Bedene in Taja Mohorčič sta prvenstvo začela kot favorita za zmago ne samo zaradi dejstva, da sta bila prva nosilca, ampak tudi zaradi zelo prepričljive forme na nekaj turnirjih pred državnim prvenstvom. Napovedi so se uresničile – oba se domov vračata s pokalom za prvo mesto in z bogato bero točk. Prav gotovo je nekoliko bolj vesela Taja, saj je osvojila naslov najboljše tudi v dvojicah (skupaj s Aljo Zec Peškirič, medtem ko je Aljaž v paru s svojim bratom Andražem klonil v finalu proti Pintariču in Kovačiču.

V finalnem nastopu deklet je Kaja pokazala izredno zanesljivo in zrelo igro, njene zmage ne more skaziti niti predaja Grganove (poškodba). Podobno se je zgodilo v finalu fantov, Andraž je predal finalno tekmo že po prvi igri. Ĺ ušlja se o namerni predaji; kot kaže, bo tekmovalna komisija imela precej dela, da bo ugotovila regularnost rezultata v finalu fantov. če se ugotovi, da so trditve resnične, potem Andraža prav gotovo čaka huda kazen. Počakajmo na razplet dogodkov!

Finalista – Aljaž in Andraž Bedene

Jutri za naslove v konkurenci posameznikov

Rogaška, 10.1.2005 ob 21:00

Medtem ko so pri fantih v četrtfinalu potekali ostri boji, je bilo pri dekletih vse dokaj enostransko – vsi dvoboji so bili zopet odločeni v dveh nizih. V prvem polfinalu se bosta pomerili prva nosilka prvenstva Taja Mohorčič in Mika Urbančič, v drugem pa Maša Grgan in Jasmina Kajtazovič.

Fantje so, kot že rečeno, pokazali bolj izenačeno igro. Predvsem je hud boj potekal med Mariborčanom Ternarjem in Koprčanom Tavčarjem, ki ga je dobil prvi s 57 63 63. Prav lahko da bo jutri v finalu ponovno prišlo do bratovskega obračuna obeh Bedentov, ki ga bosta skušala preprečiti Ternar in Pintarič.

Danes so odigrali tudi že finale dvojic; Karko Pintarič iz Ptuja in Klemen Kovačič iz Ljubljane sta z zmago 64 67(1) 61 nad bratoma Bedene postala nova državna prvaka. Pri dekletih sta naslov najboljših osvojili Mojstrančanka Alja Zec Peškirič in Ljubljančanka Taja Mohorčič z zmago 64 46 60 nad Križman Manco in Miko Urbančič.

Pri fantih na hladno še 5. nosilec Kovačič, dekleta vztrajajo

Rogaška, 10.1.2005

Po drugem kolu je pri fantih ostalo še šest nosilcev (poslovil se je Klemen Kovačič, ki je izgubil proti Koprčanu Tavčarju), pri dekletih pa so v četrtfinalu še prav vse; čeprav smo danes pričakovali hujše boje, se je zgodilo nasprotno – nosilke so se gladko, zopet brez izgubljenega niza, uvrstile v četrfinale, ki bo v obeh konkurencah še danes.Â

Vseh osem nosilk v drugem kolu

Rogaška, 9.1.2005

Danes se je v Rogaški nadaljevalo državno prvenstvo do 16 let, prvo kolo posameznic ter četrt in polfinale dvojic so odigrala dekleta. Vseh osem nosilk je delovalo zelo zanesljivo, saj niso izubile niti enega niza. Nasploh so bile razlike v prvem kolu zelo velike; dvoboji so potekali zelo hitro, niti en dvoboj ni trajal tri nize, samo dva niza sta bila odločena po podaljšanih igrah, tie-breakih.

Jutri seveda pričakujemo več ognja, igralo se bo drugo kolo in četrtfinale posameznikov tako pri fantih kot tudi pri dekletih.

V finalu dvojic se bosta za naslov državnih prvakov v konkurenci fantov pomerila “”duo Aljaž in Andraž Bedene”” proti Karlu Pintariču in Klemnu Kovačiču, v konkurenci deklet pa Alja Zec Peškirič in Taja Mohorčič proti Manci Križman in Miki Urbančič.

Izmed nosilcev izpadel samo Ljubljančan Rok Popov-Ledinski

Rogaška, 8.1.2005

Na državnem prvenstvu do 16 let so danes odigrali 1.kolo posameznikov in 1. ter 2. kolo dvojic.

V konkurenci posameznikov so vsi nosilci z izjemo 8. nosilca Roka Popov-Ledinskega delovali zelo zanesljivo. Rok je izgubil proti Eneju Boninu iz Kopra in sicer gladko s 62 61. Teoretično lahko pride do obračuna dvojčkov iz Kopra Roka in Eneja Bonina proti dvojčkoma iz Ljubljane, ki pa tekmujeta za TK Idrija, Aljažu in Andražu Bedenetu. Ljubitelji smučanja se prav gotovo spominjajo bratov Mahre iz ZDA in številnih ugibanj o regularnosti nastopov enega in drugega (dvakrat naj bi nastopil tisti, ki je v boljši formi, itd.). Prav gotovo bo prišlo do podobnih namigovanj iz taborov nasprotnikov omenjenih “”dvojnih parov””, tako da prosimo starše, da jih primerno označijo.

Državno prvenstvo zaenkrat poteka mirno; takšna je bila tudi tekma “”visokega rizika”” med Starcem in Možkom, ki jo je s 75 63 dobil slednji.

Jutri začnejo z dvoboji 1. kola dekleta, fantje pa bodo z 2. kolom nadaljevali v ponedeljek.

Kvalifikacije končala tudi dekleta

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja