Študija kaže, da pegasti badelj lahko ustavi rak pljuč pri miših

Pegasti badelj je rožnata rastlina, ki je že tisoče let spoštovana po svojih koristnih lastnostih. Najraje raste v v sredozemski regiji, v zadnjem casu pa tudi v vzhodni Združenih državah Amerike in v Kaliforniji. Prvotno je vrednoten kot dodatek za spodbujanje proizvodnje materinega mleka pri materah, za menstrualne težave, depresijo in celo za olajšanje simptomov razširjenih žil, njegova trenutna priljubljenost pa izhaja iz njegove uporabe pri zdravljenju in preprečevanju bolezni jeter. Človeška jetra lahko postanejo poškodovana zaradi bolezni, toksinov v okolju ali posledic osebnih odločitev, kot je prekomerna uporaba alkohola ali drog. Pegasti badelj lahko pomaga izboljšati to okvaro jeter. Vir: http://pegastibadelj.si

Koristi:

Kako to zelišče ve, kdaj pomagati regenerirati celice in kdaj jih je treba obnavljati, je še vedno stvar raziskav, vendar koristi za jetra niso nesporne.

Jetrom škodljivi toksini so povsod in jih sprejemamo v svoje telo vsak dan – iz zraka, ki ga dihamo, iz hrane, ki jo jemo. Glavna zdravilna sestavina pegastega badelja je silymarin, znan antioksidant, ki lahko pomaga telesu na različne načine:

  • Bolezni jeter
  • Zdravljenje in preprečevanje žolčnih kamnov
  • Gobova toksičnost
  • Visok holesterol
  • Rak

S tako veliko uporabami in koristmi boste morda želeli še danes dodati pegasti badelj v svojo zdravstveno rutino. Spoznajte, kako uporabljati pegasti badelj, kaj je, in od kod prihaja.

Vaša jetra se vam bodo zahvalila!

Študija kaže, da pegasti badelj lahko ustavi rak pljuč pri miših
Ta sorazmerno nentoksična snov – derivat pegastia badelja, imenovana silibinin – je zaviral signale, ki vodijo do izražanja COX2 in iNOS,” pravi Alpna Tyagi, profesorica na univerzi Colorado Skaggs. ”

Študija Prikazuje pegasti badelj kot Neučinkovit pri hepatitisu C
“17. julij 2012 – Silymarin ali” pegasti badelj “, priljubljen kot zeliščni prehranski dodatek, ki ga mnogi ljudje uporabljajo za jetrne bolezni, pri bolnikih s kronično okužbo s hepatitisom C ne deluje bolje kot placebo.”

Nove spojine kažejo obljubo proti okužbi s hepatitisom C
“” Zdaj imamo nekaj novih spojin, ki jih lahko testiramo ali zmanjšajo virusno okužbo, “Pozitivna stvar pri tej družini spojin je, da so netoksični in da jih jemljete v visokih odmerkih. Bioflavonoidi predstavljajo zelo obetavno terapijo z zelo malo stranskimi učinki, ki bi lahko pomagali milijonom ljudi.” ”

Pegasti badelj zaščiti bolnike z rakom zaradi toksičnosti jeter s kemoterapijo
“Študija ugotavlja, da lahko pegasti badelj pomaga pri zdravljenju vnetja jeter pri bolnikih z rakom, ki prejemajo kemoterapijo”

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja